De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Barcelona Kaart

Hotels Barcelona

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Picasso museum Barcelona

Museu Picasso

Het Picasso museum van Barcelona heeft de beste collectie werken uit de vormingsperiode van deze vermaarde kunstenaar. Er zijn bijzonder realistische doeken te zien die hij op vijftienjarige leeftijd schilderde. Eveneens zijn er meerdere werken uit zijn blauwe periode geëxposeerd. Gedurende deze periode verbleef hij afwisselend in Barcelona en Parijs. Veel van de arme melancholische figuren die hij toen schilderde waren Barcelonezen.

In het museum zijn ook veel kunstwerken te zien uit Picasso’s laatste levensfase. De periode 1907-1937 is slecht vertegenwoordigd. Dit is erg jammer aangezien hij in die tijd grensverleggende en beroemde werken heeft vervaardigd. Eveneens zijn er weinig bekende werken van Spaanse kunstenaar te zien. De collectie bestaat zowel uit schilderijen, keramiek als grafische werken.

Het Museu Picasso is ondergebracht in enkele karakteristieke huizen

Het Museu Picasso is gevestigd in vijf met elkaar verbonden koopmanshuizen. Ze zijn voorzien van binnenplaatsen en andere karakteristieke elementen die getuigen van hun eeuwenoude verleden. De hoofdingang bevindt zich in het vijftiende-eeuwse Palau Berenguer d’Aguilar. De huizen staan in de Carrer Montcada. Deze karakteristieke straat bevindt zich midden in de wijk La Ribera.

 

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl