De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Barcelona Kaart

Hotels Barcelona

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Palau Güell Barcelona

Het Güell-paleis kwam tussen 1885 en 1890 tot stand. Eusebio Güell was de opdrachtgever. Het betreft de eerste grote seculiere bouwopdracht van Antoní Gaudí. De versmelting van structuur en decoratie, een kenmerk van Gaudi’s latere werken, is in dit gebouw reeds te zien. De invloed van de Moorse architectuur is hier groter dan in zijn latere werken. Dit uit zich in abstracte minutieuze decoraties. Ook de schermachtige elementen die in enkele kamers zijn opgetrokken voor de ramen doet Oosters aan.

Detail uit de façade van Palau Güell

Het Palau Güell heeft opvallende toegangspoorten in de vorm van bogen met modernistisch hekwerk. Het interieur is te bezichtigen mits er aan een rondleiding wordt deelgenomen. De vertrekken zijn schitterend en ook het meubilair is een bezichtiging waard. De benedenverdieping functioneerde als koetshuis en kantoorruimte voor de huismeester. Er bevonden zich stallen onder. Ze zijn voorzien van mooie bakstenen gewelven en zuilen.

Het interieur van Palau Güell is adembenemend

De kamers op de bovenverdieping zijn schitterend. Een grote salon met een indrukwekkende koepel werd gebruikt voor feestjes. Deze koepel loopt door tot in het dak. Op het dak staan veertien grote decoratieve vormen. Ze hebben een functie als ventilatieschacht of schoorsteen. De meeste zijn bedekt met mozaïeken. Het dak loopt vooruit op het originele daklandschap van Casa Milà.

Gedeelte van het dak van Palau Guëll

 

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl