De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Barcelona Kaart

Hotels Barcelona

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Omgeving Barcelona

De hoofdstad van Catalonië is in de nabijheid van de Pyreneeën en de Costa Brava gelegen. Dit biedt veel mogelijkheden tot recreatie. In de Pyreneeën is een bekende route langs Romaanse kerken. Ten zuiden van Barcelona liggen de kloostercomplexen van Poblet, Santes Creus en Vallbona de les Monges.

Crypte Còlonia Güell 1898-1917

Nabij Barcelona, in de plaats Santa Coloma de Cervelló, is de Crypte Còlonia Güell gelegen. Na tien jaar bouwen is de crypte het enige deel dat gerealiseerd is. Toch is hetgeen gereed is indrukwekkend.

Gaudi’s schetsontwerp geeft alleen zicht op de grote massa’s. Zijn gebouwen nemen vaker pas definitieve vorm aan tijden de bouwwerkzaamheden. Door deze werkwijze is het niet mogelijk de crypte te vervolmaken tot de kerk die de Catalaanse architect in gedachte had.

Crypte Còlonia

De vormgeving en de hier ontwikkelde constructiewerkzaamheden lopen soms vooruit op Sagrada Familia. Dit geldt voor de paraboolvormige bogen en de schuine zuilen. De talrijke bakstenen bogen worden gedragen door zuilen die allemaal van elkaar verschillen. Naar boven toe lijken de zuilen zich te vertakken. Het interieur toont daardoor gelijkenissen met een bos zonder deze te imiteren. De kerk was bedoeld voor de arbeiders van de textielfabriek van Güell die in deze wijk woonden.

Het klooster van Montserrat

De indrukwekkende Montserrat wordt beschouwd als een heilige berg. De Heilige Petrus zou er een beeldje van Maria hebben verstopt. Het surrealistische ogende kartelgebergte vormt daardoor een imponerend decor voor een duizend jaar oud klooster.

Het klooster van Montserras beschikt over een prachtige basiliek. De bibliotheek is eveneens een bezienswaardigheid. In het klooster bevindt zich ook een collectie beeldende kunst. De moderne kunst is daarin goed vertegenwoordigd.

Museu Dalí Figueras

Het Dalí-museum in Figueres is een zeer bekende attractie die veel bezoekers van Barcelona opnemen in hun reisprogramma. Het museum is door Salvador Dalí zelf gesticht in zijn geboorteplaats. Nergens anders zijn zoveel werken van deze surrealistische kunstenaar te aanschouwen. Het geheel geeft een representatief beeld van zijn oeuvre. Behalve schilderijen en schetsen zijn er ook beeldhouwwerken en assemblages te zien. Zeer bekend is de Mae West-zaal. Vanuit een bepaald perspectief vormt het interieur het gezicht van Mae West. Een rode sofa vormen de lippen van deze actrice. Haar ogen zijn gevormd door twee schilderijen, haar neus door een haard en haren door gordijnen.

Het museum roept ook een beeld op van het leven van Salvador. Wie het bezocht heeft komt waarschijnlijk tot de conclusie dat de persoon Dalí minstens even excentriek is als zijn oeuvre.

 

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl