De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Barcelona Kaart

Hotels Barcelona

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Casa Batlló Barcelona

1904-1906

Voorkom onnodig wachten in een rij en reserveer online uw toegangskaarten voor Casa Batlló

Volwassene €20,35
Kind (0-7) €1
  • BESTEL NU

De basis voor het wooncomplex Casa Batlló is een onopvallend huis. De eigenaar, Josep Battló i Casanovas, wilde het destijds nog geen dertig jaar oude gebouw door nieuwbouw vervangen. Uiteindelijk werd de woning verbouwd door Gaudi. Hij voegde twee verdiepingen toe. De buitenkant werd geheel vernieuwd. Door talrijke ingrepen ontstond er een totaal ander gebouw. Er zijn maar enkele overeenkomsten met de toestand voor de verbouwing.

In Casa Batlló is er met veel conventies gebroken. Enkele onconventionele elementen worden in casa Milá (1906-1910) verder uitgewerkt, waaronder de welving van de façade.

De twee onderste verdiepingen ogen enigszins robuust dankzij het gepolijste natuursteen en de vormgeving van het natuursteen. De verdiepingen erboven zijn kleurrijk. Ronde tegeltjes, glasmozaïek en potscherven zijn aan het muuroppervlak toegevoegd.

exterieur van Casa Battló

De façade is voorzien van vele fantasierijke elementen. Tot de opvallendste behoren de maskerachtige balkonnetjes, de organische zuilen en de ramen op de eerste verdieping. Het huis wordt bekroond door een apart dak. Door de op schubben lijkende dakpannen, een geschubde nok en de vorm roept het associaties op met een reptielachtig dier of een draak. Het dak is voorzien van een doorkijk en een torentje dat door een kruis wordt bekroond. Casa Battló ligt tussen twee andere bekende huizen uit dezelfde tijd. Links ligt het Casa Amatller van Josep Puig i Cadafalch. Op de begane grond kunt u meer informatie krijgen over de modernista-architectuur in Barcelona en een plattegrond met wandelingen langs exemplaren. Rechts van Casa Battló staat Casa Lléo Morera. Het is ontworpen door Lluis Domèch i Montaner (in 1943 is het echter ingrijpend verbouwd). In de nabijheid omgeving staat Gaudi’s Pedrera.

 

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl