De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Rome

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Rome

Overnachten in Rome

Rome heeft een groot aanbod aan verschillende accommodaties waar je kunt verblijven tijdens uw stedentrip verspreid over de hele stad. De prijzen kunnen verschillen van enkele tientjes per kamer tot honderden euro’s voor kamer in een luxe 5 sterren hotel. Een leukere manier om in Rome te verblijven is een appartement. Hiermee heeft u uw eigen thuis weg van huis, waar u volledig tot rust kunt komen na een drukke dag sightseeing en het geeft u het gevoel een echte local te zijn in deze prachtige stad. Bent u nog op zoek naar een accommodatie in Rome? Oh-Rome.com/nl biedt meer dan 650 appartementen en hotels aan, zoals in de buurt van het Colosseum, de Trevi fontein en Vaticaan stad. Een appartement in Rome via Oh-Rome biedt vele voordelen voor groepen en families maar ook voor een romantisch weekendje weg.

Maar weinig steden kunnen concurreren met Rome. Al eeuwenlang spreekt deze fascinerende stad tot de verbeelding van reizigers. Vroeger legden  pelgrims een barre tocht af om Rome te bereiken. De pelgrim van tegenwoordig heeft het heel wat comfortabeler. Katholieken op bedevaartstocht maken nog altijd onderdeel uit van de toeristenstroom die Rome jaarlijks overspoelt. De stad heeft een unieke aantrekkingskracht op liefhebbers van archeologie, geschiedenis, kunst en architectuur. Het aantal bezienswaardigheden is zo groot dat het mogelijk is vele malen terug te komen en toch elke keer weer iets nieuws te zien. Rome is daardoor zowel geschikt voor een lang weekendje weg als een vakantie.

Zicht op rome

Zicht op Rome met heuvels op de achtergrond.

In Rome zijn altijd toeristen te vinden. De eerste en laatste maanden van het jaar valt de drukte mee. Dit heeft tot voordeel dat de rijen voor de Sint-Pieter, het Vaticaans musea, het Colloseum en andere trekpleisters relatief kort zijn. Eveneens zijn de meeste hotels een stuk goedkoper buiten het toeristenseizoen. Een nadeel van de wintermaanden is het beperkte aantal uren zon en de grote hoeveelheid neerslag. November is de natste maand. De weersomstandigheden zijn het gunstigste in het voorjaar en het najaar. In deze perioden komen veel reizigers de stad bezichtigen. Het officiële toeristenseizoen begint met Pasen. In juni en juli komen de meeste bezoekers. Juli en vooral augustus zijn bijzonder warme maanden. Temperaturen boven de veertig graden zijn niet uitzonderlijk. Vooral in augustus zoeken veel Romeinen verkoeling buiten de stad. September en oktober zijn aangenaam warme maanden met veel bezoekers. Daarna neemt de toeristenstroom af.

trevi fontein

De centrale figuur van de Trevifontein is Neptunus.

Rome is uitgerust met schitterende fonteinen en pleinen waar het aangenaam vertoeven is. De Trevifontein, één van de bekendste fonteinen ter wereld, is in 1732 ontworpen door Nicola Salvi. In het midden van Piazza Navona staat Gianlorenzo Bernini’s Fontana del Quattro Fiumi. De Fontana della Barcaccia (1627) wordt zowel toegeschreven aan Gianlorenzo Bernini als zijn vader Pietro. Deze fontein op het Spaanse plein (Piazza di Spagna) ligt onder aan de Spaanse Trappen. Het Sint-Pietersplein (Piazza S. Pietro, Vaticaanstad) behoort tot de belangrijkste ontwerpen van Gianlorenzo Bernini. Piazza del Campidoglio, de gevels van de aangrenzende paleizen en de majestueuze trap naar het plein zijn door Michelangelo ontworpen. Piazza della Rotonda kijkt uit op het Pantheon. Wie de drukte van de stad wil ontlopen kan genieten op de rustieke Via Appia Antica. Langs deze weg uit de oudheid liggen antieke grafmonumenten, catacomben en het Circus van Maxentius.

engelenburcht

De Engelenburcht (Castel Sant’ Angelo) en Bernini’s Ponte Sant-Angelo.  

De fascinatie voor Rome heeft zijn weerklank in vele bijnamen, zoals de Eeuwige stad en de Navel van de Wereld. Het feit dat de stad onderwerp is van allerlei uitdrukkingen en gezegden geeft aan hoezeer zij tot de verbeelding spreekt. Bekende uitdrukkingen in de Nederlandse taal zijn; Rome is niet in één dag gebouwd, Zo oud als de weg naar Rome en Alle wegen leiden naar Rome.

Geschiedenis Rome
michelangelo in Rome
Bernini en Rome
Borromini in Rome
Colosseum rome
forum romanum rome

Colosseum

pantheon rome
vaticaans museum
museo nazionale romano

Vaticaans museum

Museo Nazionale Romano & Thermen van Diocletianus

san clemente rome
santa maria maggiore rome
san giovanni in laterno rome
santa maria in trastevere rome
vroegchristelijke kerken rome
middeleeuwse kerken Rome
links rome
Rome

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl