De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

5* hotel Negresco

Overige hotels Nice

Vakantiewoningen Frankrijk

Stedentrips in Frankrijk

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Matisse museum Nice

Musée Matisse

Matisse (1869-1954) bracht in 1916 voor het eerst de winter door in Nice. Op aanraden van zijn arts ging hij naar de Côte d’Azur. Het zachte klimaat was heilzaam tegen zijn bronchitis. Hij was geobsedeerd door het mediterrane zonlicht en woonde op verscheidene adressen in deze badplaats. Hij vestigde zich uiteindelijk in Cimiez.

Creole Dancer
Creole Dancer
Matisse, Henri
Buy this Art Print at AllPosters.com

De kunstenaar schonk vlak voor zijn dood acht werken aan de stad Nice. Ze vormen de kern van de collectie. De verzameling is uitgebreid met schenkingen van zijn kinderen, zijn vrouw en de staat. Het museum beschikt zowel over werken uit zijn beginperiode als zijn laatste voltooide werk Bloemen met fruit. Alle perioden in het oeuvre van de kunstenaar zijn vertegenwoordigd. Tot de collectie behoren zowel schilderijen, prenten, tekeningen, Gouachecollages en bronzen beelden. Rococo stoel uit 1946, Stilleven met granaatappels uit 1947 en Blauw naakt IV uit 1952 zijn zeer gekend. Eveneens interessant zijn de voorbereidende schetsen voor de Chapelle de la Rosaire in Vence. Net als de beroemde knipsels zijn ze gemaakt toen hij bedlegerig was.

De Arena Villa is gelegen in een park

De zeventiende-eeuwse Arena Villa en een ruimte daaronder zorgen voor de behuizing van de collectie. Het patriciërshuis in Genuase stijl dateert uit de zeventiende eeuw en is in de negentiende eeuw uitgebreid. De villa is voorzien van niet al te overtuigende trompe l’oeilschilderingen.

Icare
Icare
Matisse, Henri
Buy posters at AllPosters.com

Buisson
Buisson
Matisse, Henri
Buy posters at AllPosters.com

De originelen, gereproduceerd op de bovenstaande posters, bevinden zich in het Musée Matisse

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl