De vakantie naar Frankrijk start bij OpReisFrankrijk.nl

Boek nu voordelig uw verblijf in Wenen

WenenHotels

Oostenrijk

Wenen

 

Galerie de Witte biedt betaalbare kunst van professionele kunstenaars.

meer weten ...?

Galerie de Witte

Wenen

Wenen, de schitterende hoofdstad van de republiek Oostenrijk, is onderverdeeld in 23 districten. De binnenstad is het eerste district en de nummers 2 tot 9 liggen erom heen. De stad wordt druk bezocht door zakenlieden en toeristen. Wanneer u haar tijdens een bezoek wilt leren kennen ziet u zich waarschijnlijk geconfronteerd met meer bezienswaardigheden en aangelegenheden dan u kunt aandoen. Het is daarom zinvol om van te voren vast te stellen wat u zeker wilt doen. Eveneens kunt u tijd uitsparen door een centraal gelegen hotel te boeken.

Wenen

De Stephansdom in het centrum van Wenen

Wenen is gezegend met een glorieus verleden en een bruisend heden. Dit uit zich zowel in het uitgaansleven als het stadsbeeld. Historische gebouwen staan in de nabijheid van moderne meesterwerken. Een spraakmakende ontmoeting tussen oud en nieuw vormt de overwegend in gotische stijl gebouwde Stephansdom en het daar tegenover gelegen Haas-Haus. Laatst vernoemde bouwwerk is in 1990 door Hans Hollein ontworpen en voltooid. Het is mogelijk te overnachten in het Haas-Haus want Do & Co, een bijzonder en eigentijds hotel, is er in gevestigd. Wenen is ook voorzien van diverse historische hotels, zoals Ambassador Hotel, Imperial Hotel, Grand Hotel Wien, Bristol Hotel en Palais Schwarzenberg.

Wenen, ooit de hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk, is uitgerust met veel monumenten. De Habsburgers hebben opdracht gegeven tot de bouw van diverse luisterrijke gebouwen waaronder slot Schönbrunn, het Hofburg-complex en de Karlskirche. Dankzij deze machtige dynastie zijn gedurende de eeuwen invloedrijke en uitermate getalenteerde individuen naar de Habsburgse residentiestad getrokken. De zomerpaleizen van het Belvedere en vele andere laat barokke bouwwerken herinneren aan de tijd dat Wenen tot de allerbelangrijkste centra van Europa behoorde. De laat barokke bouwstijl is nog altijd prominent aanwezig in het stadsbeeld. Wenen is ook uitgerust met Jugendstil bouwwerken van beroemde architecten als Otto Wagner (m.n. Postsparkasse en Karlsplatz-paviljoens) en Joseph Maria Olbrich (Secession-gebouw). Bijzondere moderne bouwwerken zijn er eveneens in overvloed. Hiertoe behoren ontwerpen van Ronald Rainer, Wilhelm Holzbauer, Günter Domenig, Coop Himmelbau, Hundertwasser, Helmut Richter en diverse werken van Hans Hollein

Wenen

MuseumsQuartier Wien

Op het gebied van de beeldende kunsten is eveneens een hoop te beleven in Wenen. Diverse musea zijn uitgerust met uitmuntende collecties. Aan een grote binnenplaats liggen de tentoonstellingsruimten van het MuseumsQuartier Wien. Oude en moderne architectuur zijn op een gewaagde wijze gecombineerd. Sommige culturele attracties zijn ondergebracht in de voormalige keizerlijke stallen en koetshuizen anderen in nieuwbouw. Vooral de collecties van het Leopold Museum en Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien zijn bijzonder interessant. Dicht bij het MuseumsQuartier Wien ligt het bekendste museum van Wenen; het kunsthistorisches Museum.

Wenen is ook een must voor muziekliefhebbers. Zowel de Wiener Philharmoniker als de Wiener Sängerknaben zijn wereldwijd bekend. Het aanbod is overigens veel groter dan louter klassieke muziek. In de stad zijn veel muziekpodiums en talrijke festiviteiten worden gedurende het jaar georganiseerd. Het Donauininsel-Fest, aan het begin van de zomer, is het grootste openluchtevenement van Europa. Voor culinaire liefhebbers is er het Summer-Stage aan het Donaukanal. Op oudejaarsavond is de binnenstad het podium voor een grootschalig straatfeest.

Moe geworden in de miljoenenstad met haar overvloed aan bezienswaardigheden en evenementen? Even tot rust komen in de rondom Wenen gelegen en onder natuurbescherming staande Wiener Wauld behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook gewoon een kopje koffie drinken in één van de beroemde koffiehuizen van Wenen.

Geschiedenis Wenen
Stephansdom Wenen
Karlskirch wenen
Hofburg-complex
Galerie des 19. und 20. Jahrhunderts
Belverdere
Slot Schönbrunn
Ringstrasse
Wenen

 

Hotels ROME: Rome-Hotels.nl

Hotels WENEN: WenenHotels.nl

Hotels BERLIJN: Berlijn-Hotels.nl